Blanes estudia tancar 2 de les 3 llars d’infants públiques per estalviar

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El govern de la ciutat es planteja el tancament de la majoria de llars d’infants públiques de la localitat. Ho ha reconegut la regidora de Promoció Econòmica de Blanes, Lourdes Fàbrega que ho va justificar per la necessitat de “reduir despesa” municipal. Les escoles bressol suposen un dèficit de 800.000 euros anuals, segons el consistori.

Reduir el nombre de places de les escoles bressol públiques s’afegeix a altres mesures en aquest sector ja anunciades la setmana passada, com ara l’increment dels preus per accedir-hi i l’enduriment dels requisits: només es podrà optar a tenir-hi plaça si els dos pares treballen. Pel que fa als preus, es va anunciar un increment important, passant dels 101 euros al mes per cada alumne als 180.

Segons Fabregas, no es descarta tampoc un nou augment de tarifes, i si cal posar ajudes a les famílies.

En aquest sentit, el govern local recorda que el preu real de cada plaça és de 473 euros mensuals i que la Generalitat, que en un principi n’assumia un terç, ha anat reduint substancialment l’aportació, incrementant el dèficit en aquesta partida, que han d’assumir les arques municipals.

En aquests moments, a Blanes hi ha tres escoles bressol municipals a Ca La Guidó, Can Borrell i La Plantera.

El govern local no sap encara quines podria tancar i quina deixaria oberta. La decisió es prendrà en funció del nombre d’inscripcions. Els dos centres que es tancarien, restarien buits fins a una millora de la situació econòmica.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics