URGENT

Foment reprèn el desdoblament de la via a l’Alt Maresme 5 dies després d’aturar l’estudi

Compartiu aquesta història

 

Ahir, el Butlletí Oficial de l’Estat tornava a recollir l’obertura d’ofertes per contractar la redacció de l’estudi que es farà efectiva, si res no canvia, el dia 23 d’aquest mes. Es tracta de l’estudi que ha de valorar les possibilitats que hi ha per desdoblar la via del tren entre les estacions d’Arenys i Blanes. La doble via entre les dues estacions era un dels projectes significatius del pla de rodalies 2008-2015 i més reclamat pel territori.

El projecte plantejava construir una segona via de circulació en un tram de vint-i-dos quilòmetres que creua fins a vuit estacions.

Avui fa una setmana, a través del mateix BOE el Ministeri de Foment es feia enrere en l’encàrrec de l’estudi encarregat per l’executiu del PSOE just abans de les eleccions generals. Aquesta aturada del projecte va aixecar les primeres veus de crítica al Maresme i, en especial, en el grup del PSC, que entenia que s’afectaven de ple les futures infraestructures en el territori. De fet, avui hi havia convocada una roda de premsa presidida pel primer secretari dels socialistes del Maresme, Xavier Amor per mostrar el rebuig a la primera decissió d’aturar el desdoblament.

Davant del canvi de posició del govern espanyol, tornant a posar data a l’obertura d’ofertes per fer l’estudi, el PSC de la comarca ja ha anunciat que preguntaran al Congrés per aquests canvis de postura.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics