URGENT

L’oposició tomba les contribucions especials per reurbanitzar diferents carrers de Malgrat

Compartiu aquesta història

 

Els tres partits de l’oposició, que sumen majoria al ple, van paral.litzar ahir el projecte de reurbanització dels carrers St Elm, Llibertat, part del carrer del Carme i la Plaça Joaquim Ruyra. Ho van fer després de denegar la imposició de les contribucions especials que els veïns havien de pagar per poder tirar endavant el projecte.

Alguns dels veïns afectats fa temps que protesten pel que consideren una aportació massa elevada en comparació a les intervencions fetes en d’altres zones del municipi. De fet ahir una 50a de veïns van ocupar gran part de la sala de plens de l’Ajuntament per seguir la votació.

CiU i Esquerra consideren que cal escoltar les protestes dels veïns i revisar la distribució de les aportacions al projecte tant de veïns com de l’Ajuntament. Iniciativa, creu, a més que cal esperar a una època econòmicament millor.

La sala de plens plena ahir. FORO: RP

La negativa del ple a la imposició de les contribucions especials significa la paral.lització del projecte, tal i com explica Antoni Puignou, regidor d’hisenda, que ahir defensava les aportacions previstes pel govern. Puignou recorda que hi ha una subvenció de 200.000€ que es podria perdre.

El cost del projecte és més d’1 milió d’€, dels quals el 75% havia de ser aportat directament pels veïns afectats, segons el volum edificable de cada immoble.

Tot i les protestes dels veïns, en diferents plenaris i amb pancartes i cartells, el regidor considera que els veïns descontents no representen la majoria de ciutadans afectats.

Una de les propostes fetes per l’oposició va ser realitzar una consulta popular per conèixer l’opinió dels veïns. Tot i que el govern va refusar aquesta moció al entendre que no s’ajusta a llei, l’oposició va aprovar la realització de la consulta.

Tot i que les contribucions especials no es van aprovar, l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy va assegurar que dilluns s’enviaran cartes als veïns amb tota la informació del projecte per tal que siguin els veïns els qui, amb tota la informació, decideixin.

Les contribucions especials van centrar gran part del debat i la tensió del ple d’ahir, que va durar més de 5 hores.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics