El ple aprova adherir-se al crèdit per pagar a proveïdors

Ahir al migdia el ple de l’Ajuntament va acordar, amb el vot a favor de l’equip de govern, PSC i Iniciativa, i també de CiU, i l’abstenció del PP i Esquerra, la concertació d’un crèdit d’1.3 milions d’€ a retornar a 10 anys amb un interès d’entre el 5 i el 6%.

Aquests diners serviran únicament per poder pagar factures endarrerides a proveïdors del consistori.

Moment del ple d'ahir

De fet aquest crèdit és una mesura engegada per l’Estat espanyol per tal de poder eixugar deutes de tresoreria dels consistoris.

Un cop l’Ajuntament ha acordat demanar els diners, l’Estat assignarà una entitat bancària que prestarà els diners al consistori. Tot i això, finalment, l’entitat bancària serà l’encarregada de transferir els diners pendents a cada proveïdors en les properes setmanes. Tan és així que el regidor d’hisenda local, Josep Ribas, calcula que en un mes tots els proveïdors de l’Ajuntament hauran cobrat les seves factures endarrerides.

Ribas va anunciar que l’Ajuntament enviarà una circular als proveïdors explicant el funcionament d’aquest crèdit.

L’acceptació d’aquest crèdit implica el compromís de compliment del Pla d’Ajustament Pressupostari aprovat per l’Ajuntament al març i ratificat per l’Estat ara fa 10 dies. Aquest pla demana que el cosnistori posi en sintonia despeses i ingressos per tal d’eixugar deutes.

El PP es va abstenir per tal que els proveïdors puguin cobrar el deute pendent.

El popular Óscar Bermán va criticar que s’apugin taxes i impostos per tal d’incrementar ingressos per equilibrar les balances, i lamenta que no s’opti per la reestructuració de personal de l’Ajuntament .

El regidor d’hisenda, va replicar a Bermán que l’únic impost que s’ha augmentat és l’IBI i per obligació del govern espanyol, i que les taxes s’han d’adequar al preu real dels serveis i que no són universals, sinó només pels usuaris dels servei.

Esquerra, tot i reconèixer que part del deute de l’Ajuntament prové dels deutes d’altres administracions, es va abstenir en no compartir la gestió dels recursos econòmics de l’Ajuntament. Ho explica Francesc Alemany.

L’únic grup a l’oposició que va votar a favor del crèdit va ser CiU. Segons el seu portaveu, Joan Gallart, els nacionalistes hi ha donat suport per responsabilitat política i per a que els proveïdors puguin cobrar i estalviar problemes econòmics a les empreses que treballen per l’Ajuntament.

Iniciativa va recordar que el ple d’ahir només un tràmit administratiu per tal de poder obtenir els diners de l’ajuda. Juan Andrés Osorio va lamentar que aquest procés s’hagi relentitzat amb tants tràmits.

El ple es va fer ahir al migdia amb un únic punt a l’ordre del dia.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics