URGENT

Col•lapse als peatges del Maresme per la campanya del #novullpagar i la Caravana per l’Estat Propi

Compartiu aquesta història

 

La concessionària Abertis calcula que més de 3.000 persones no han pagat el peatge a Catalunya aquest diumenge en adhesió a la campanya #novullpagar. Una campanya que vol protestar contra la pressió que pateix el país per la presència de vies de pagament.

El fet de negar-se a pagar a creat nombroses retencions en les autopistes catalanes, sobretot al peatge de Vilassar de Mar a l’autopista del Maresme, on s’han arribat a crear més de 4 quilometres de cua. A més del #novullpagar, a la comarca del Maresme la protesta ha coincidit amb la 2a Caravana lenta per reclamar un Estat Propi per Catalunya, cosa que ha donat més magnitut a la presència de vehicles al migdia al peatge de Vilassar, on confluïen totes dues protestes.

Segons les primeres dades, Abertis ha calculat que el nombre de persones que no han pagat el peatge ha baixat un 43,5% respecte de l’1 de maig, quan es va convocar la primera mobilització col•lectiva, tot i que en alguns punts el col•lapse de cotxes ha obligat a aixecar les barreres durant alguna estona, pel que no s’ha comptabilitzat amb exactitud el nombre de vehicles que han participat a la campanya.

L’empresa Abertis farà una reclamació per via administrativa dels imports dels peatges no satisfets, i enviarà la corresponent denúncia al Servei Català de Trànsit, que fins ara ha rebut 16.000 denúncies de les concessionàries de les autopistes.

La plataforma ‘Prou Peatges’ ha considerat aquest diumenge un “èxit rotund” la segona campanya del #novullpagar i ja ha

obert una enquesta popular via Facebook on demana a la ciutadania quines han de ser les properes mobilitzacions de #novullpagar. Entre les opcions de resposta hi ha convocar una tercera jornada de protesta el proper mes de juny.

Al Maresme es podria fer la propera protesta el 4 de juliol, l’aniversari de la posada en marxa del peatge de Vilassar, el més antic de tot l’Estat Espanyol.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics