La demanda de les llars d’infants de Blanes cau un 25% després de l’augment de les quotes

 

L’important augment de preus que experimentaran el curs que ve les escoles bressol municipals de Blanes, del 95%, ha fet desistir els pares a apuntar-hi els fills. Tan és així, que un cop acabat el període de preinscripció, només s’han demanat tres de cada quatre places. És a dir que de les 242 places que es van oferir, n’han sol.licitat 182. En vista d’aquesta situació, l’Ajuntament ha decidit ampliar el termini de preinscripció pel que les preinscripcions que es presentin ara seran admeses.

Amb aquestes dades, el govern local veu estroncats els seus objectius d’estalvi. Perquè, si bé és cert que cada família aportarà el doble del que pagava aquest curs, hi haurà una quarta part de famílies menys a pagar. L’alcalde Josep Marigó, però, es va comprometre ahir a mantenir obertes totes les llars d’infants. CiU havia posat com una de les condicions per aprovar el pressupost que no se’n tanqués cap.

El govern local sempre ha fet els càlculs a partir d’una aportació de la Generalitat de 1.000 euros per nen. La setmana passada, però, la consellera Irene Rigau va anunciar una aportació màxima de 1.300 euros, que podria variar segons alguns criteris. És un supòsit que milloraria els càlculs de l’Ajuntament. Però l’alcalde es mostra prudent i assegura no tenir cap comunicació concreta ni cap instrucció de com s’aplicarà.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics