El CCM crea una mesa de treball sobre mobilitat per debatre sobre infrastructures i peatges

El Consell Comarcal del Maresme, ha confirmat la constitució formal de la mesa de negociació de l’acord de mobilitat del Maresme, en la qual estan representades totes les forces polítiques i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

La visita la setmana passada del secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, al CCM va servir per informar de l’actualitat sobre les esperades inversions en infraestructures a la comarca. D’aquestes futures inversions, però, no n’han transcendit detalls. La visita però també va servir per posar sobre la taula la coneguda reivindicació de rescatar el peatge de Vilassar de Dalt de l’autopista C-32, el més antic de l’Estat, abans que acabi la seva concessió, que actualment està previst que acabi el 2021.

La petició està feta just quan la comarca s’ha mobilitzat en diferents ocasions entorn la campanya del #novullpagar a la qual s’han afegit centenars de conductors.

Un altre aspecte que haurà d’abordar la nova mesa de mobilitat és la revisió de la proposta signada l’any 2010 entre l’administració comarcal i la Generalitat. Ara es considera que aquests acords ja no són viables amb l’actual situació econòmica del país. Llavors es parlava d’una rebaixa dels peatges pels desplaçaments interiors i demanava millores en el transport públic, com ara la creació d’un carril bus a l’autopista; l’augment de la freqüència i la capacitat dels trens de rodalies, i l’empenta a la línia fèrria orbital entre Mataró i Granollers. Sobre la taula també es posava la construcció de la ronda del Maresme, la ronda de Mataró i la variant d’Arenys.

 

 

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics