La Generalitat continua apostant per un carril bus entre Blanes i Lloret

El govern català traurà a concurs el proper mes de juny la redacció del projecte del nou carril bus que s’estendrà al llarg de 6 quilòmetres en mig de la calçada de la GI-682, la carretera local que uneix Blanes i Lloret.

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha assegurat que l’actuació permetrà ” tenir un circuit de transport públic que guanyi en velocitat comercial al transport privat i va recordar que aquesta via és en una carretera molt saturada, sobretot a l’estiu.

De fet s’estima que, de mitjana, cada dia uns 700 autocars circularan pel nou carril, un cop estigui enllestit.

Per condicionar la calçada i condicionar-hi la plataforma per al carril bus, es reformarà tot l’eix viari. Un cop acabin les obres, els autobusos circularan en un carril per sentit reservat a la part central de la calçada. Segons va concretar Font, aquest nou carril permetrà que els autobusos cobreixin la distància entre els dos municipis “en gairebé la meitat de temps respecte la durada del trajecte actual”.

El director general de Transports i Mobilitat va explicar ahir que les obres s’emmarquen dins la voluntat de guanyar la batalla al transport privat.

A més de construir aquest nou carril, el Departament de Territori i Sostenibilitat també preveu potenciar, de cara al 2013, les connexions amb transport públic entre aquestes dues poblacions de la Costa Brava Sud. Entre d’altres, es crearan nous serveis de bus exprés, s’incrementaran freqüències i es potenciarà la informació a l’usuari.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics