Els directors dels instituts protesten en contra de les retallades

L’ensenyament tampoc es salva de les retallades. Durant el proper curs, el departament d’ensenyament aplicarà a nivell global un seguit de mesures per tal d’estalviar i realitzar un ajust econòmic. És per això, que els directors dels centres d’ensenyament de la zona, entre ells el del INS Font del Ferro de PLF s’han mobilitzat per mostrar el seu desacord i la seva preocupació vers aquestes retallades, on moltes d’aquestes, segons els mateixos directors, vulneren els drets dels menors exposats en les diferents lleis que ens emmarquen.

Els directors creuen que no han estat informats ni consultats a l’hora de prendre les decisions tot i ser els professionals responsables dels centres i els qui millor coneixen les seves necessitats. Una consulta, segons els professionals hauria pogut planificar, prioritzar i optimitzar els recursos disponibles i hauria estalviat conseqüències irreparables, tant a nivell personal com pedagògic. Remarquen que és una demanda pedagògica que apel·la als drets fonamentals dels menors i al seu dret a una educació de qualitat, una argumentació en benefici de l’aprenentatge de l’alumnat.

Els professionals de l’ensenyament, han demanat una entrevista urgent amb la consellera, la retirada immediata de l’augment de ràtio indiscriminat i la no cobertura de les substitucions en diferents supòsits.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics