Primera dimissió per la retallada en els focs de Blanes

La comissió tècnica del concurs de focs de Blanes, no esta passant per la seva millor situació, viu amb molt de malestar les decisions que està prenent l’Ajuntament a conseqüència de les retallades. El que ha generat més controvèrsia de moment,  ha estat centrar els dies de focs entre setmana. Enric Pérez, membre destacat de la comissió ha dimitit i altres companys també s’ho han plantejat. Pérez ha estat en l’última dècada una de les ànimes del concurs de focs. Va entrar a la comissió tècnica el 1999 i tothom coincideix a donar-li bona part dels mèrits que han convertit el certamen en un referent.

L’exregidor de CIU i ex membre de la comissió tècnica del concurs dels focs de Blanes, entén que en l’actual context de crisi econòmica, s’havia de reduir el pressupost del certamen i, fins i tot, fer menys dies, però censura que s’hagin posat entre setmana responent a les peticions del sector hoteler i de la restauració. Xavier López, expert en pirotècnia, també va pensar a dimitir de la comissió, però a última hora va decidir continuar-hi “pel bé del concurs”.

Tot i això, comparteix totalment les crítiques de Pérez i assegura que és un sentiment majoritari dins la comissió. Per ell, un canvi així només podia ser fruit de la voluntat majoritària de la població, no de “trenta persones que porten un negoci, no aporten res al concurs i en treuen rendiment”. López, va demanar que de cara al futur es faci una “reconversió”: buscar patrocinadors i internacionalitzar més el concurs. La comissió tècnica és l’encarregada de buscar les empreses que competeixen en el concurs, que aquest any és de quatre dies.

El Punt Avui

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics