Blanes vol instal•lar més zones comercials fora del nucli urbà

 

 

El Govern municipal ha enviat un escrit a la Direcció General de Comerç de la Generalitat sol•licitant que es canviï la llei i s’introdueixin algunes excepcionalitats que permetin a municipis com Blanes poder acollir aquestes zones comercials. Segons informa el consistori, fa anys, que hi ha grans empreses interessades a aterrar a la localitat.

 

Segons la llei actual, Blanes no pot ubicar grans zones comercials fora del nucli, perquè no és capital de comarca i perquè no té més de 50.000 habitants, que és el límit que es marca. Per tot això, l’alcalde de la localitat, Josep Marigó, ha enviat un escrit a la Direcció General de Comerç exposant les especificitats de Blanes i demanant que es faci una excepció amb municipis com el seu.

 

En concret, Marigó exposa que certament Blanes no és capital de comarca, però “exerceix un paper de capitalitat natural”. I, per demostrar-ho, enumera els diferents serveis que presta i que només correspondria a municipis de més de 50.000 habitants i les diferents instal•lacions de caràcter supramunicipal que acull. Així, Marigó parla de la biblioteca comarcal, la caserna dels Mossos d’Esquadra, els jutjats, l’Hospital Comarcal, l’estació de tren i de busos o el port, entre d’altres.

 

Per tot plegat, el consistori demana una modificació de la llei d’ordenació dels equipaments comercials per afegir “un nou supòsit que contempli les peculiaritats d’aquells municipis, similars a Blanes, puguin acollir-se”.

 

Segons l’alcalde empreses Decatlhon o de bricolatge estan interessades en Blanes, però les traves legals ho impedeixen.

Marigó, però assegura que ja està dialogat amb la Generalitat i es mostra preocupat per que la convocatòria d’eleccions podria paralitzar el procés que ara inicien.

El consistori vol ampliar les zones comercials fora del nucli urbà i té en ment la zona de la Ciutat Esportiva

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics