URGENT

Èxit dels cursos de català a Blanes

Compartiu aquesta història

 

L’Oficina de Català de la ciutat ha tancat la matriculació per aquest curs amb 430 alumnes inscrits i 40 alumnes en llista d’espera del nivell bàsic 1, el nivell d’acollida lingüística. En total s’han ofertat 14 cursos de català, quatre menys que l’any passat, per culpa dels ajustaments pressupostaris.

Tot i això, s’ha intentat cobrir tots els nivells. Concretament, s’han ofert sis cursos de nivell bàsic, dos de nivell elemental, tres cursos de nivell intermedi, dos de nivell de suficiència i 1 curs de nivell superior.

En general, els que han tingut una major demanda són els d’acollida lingüística i els de perfeccionament, com ara el nivell D, una tendència que fa uns quants anys que es manté.

Per ajustar l’oferta a la demanda, s’ha obert un altre curs de nivell superior, que s’autofinança amb les matrícules, i també s’ha obtingut una subvenció de la Direcció General d’Immigració per assumir la llista d’espera del nivell bàsic.

D’aquesta manera el curs, que comença avui, s’iniciarà amb 16 grups de català, sense llistes d’espera i sense modificació pressupostària per part de l’Ajuntament de Blanes.

Els estudiants que s’apunten a aquests cursos volen adquirir un millor nivell de català oral per als qui no l’han parlat mai o consolidar l’idioma escrit per als qui han nascut aquí. De tota manera, la majoria vol trobar feina o bé millorar la seva situació laboral.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics