URGENT

Alerta al polígon d’En Puigvert aquest matí per una fuita de gas

Compartiu aquesta història

 

Protecció Civil de Catalunya ha activat de forma preventiva l’alerta del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT per una fuita que ha tingut lloc aquest matí en una empresa del polígon d’En Puigverd a Palafolls.

De bon matí alguns conductors i veïns de la zona han alertat d’una forta olor, irritacions i nàusees a la zona del polígon industrial i que també ha arribat al barri de Sta Maria

La fuita, concentrada en aquest punt del municipi, no es sap d’on prové i ara els serveis d’emergències estan investigant la seva procedència. Tampoc quin és el producte que ha generat la fuita, però sí que han causat coïssor d’ulls, irritacions i nàusees.

El regidor de Medi Ambient, josep Rueda, explica que les investigacions continuaran per esbrinar l’origen del gas tòxic que es sospita que podria ser clor i dioxid de sofre. Rueda no descarta que la fuita provingui d’un altre municipi.

Una 50a de treballadors d’una empresa hortícola de la zona, un cop han sentit la olor a producte químic, s’han confinat en una masia, on també han arribat veïns de masies properes.

El Sistema d’Emergències Mèdiques ha informat que ha atès diverses persones amb símptomes d’irritació de mucoses i que una d’elles ha estat traslladada a l’Hospital de Calella amb vòmits i nàusees. Al lloc s’han desplaçat tres ambulàncies del SEM.

Els Bombers han mobilitzat sis dotacions, alguna d’elles del Parc de Mataró i especialitzades en fuites químiques.

Els bombers han revisat una per una les indústries de la zona, per troba l’origen del gas i neutralitzar-lo.

El Centre de coordinació d’Emergències CECAT, ha contactat amb les empreses ubicades a les proximitats del lloc, que han descartat cap accident.

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta a les 12 del migdia.

Es dona el cas que fa unes setmanes es va detectar una altra fuita de gas, també al Puigverd i provinent d’una empresa farmacèutica de la localitat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics