URGENT

Moció a Blanes per a que els supermercats donin els aliments a punt de caducar

Compartiu aquesta història

 

EUiA-ICV ha presentat una moció al ple de Blanes previst per demà dijous en el que demana al consistori que impulsi convenis amb els principals supermercats i hipermercats de la localitat per tal que donin els aliments que estan a punt de caducar.

Un cop recollits, els ecosocialistes proposen que les entitats d’acció social, els menjadors socials i el Banc d’Aliments de la localitat s’encarreguin de fer-los arribar a les famílies més necessitades de la ciutat.

La moció demana que l’Ajuntament faciliti un local per tal de gestionar els aliments aportats a diari pels centres de distribució, i que aquells supermercats i establiments que hi participin a tinguin descomptes en la taxa d’escombraries per tal d’incentivar-los a adherir-se a la iniciativa.

La proposta dels ecosocialistes també demana una campanya informativa destinada a les persones que habitualment busquen aliments en els contenidors per tal de fer-los saber l’existència dels menjadors socials i dels Bancs dels aliments.

El text que presenta la moció també critica el que EUiA-ICV considera retallades dels governs central i català en prestacions i serveis que feien de suport i de coixí a les famílies amb rendes mínimes. Així critiquen les reduccions de la Renda Mínima d’Inserció, la retallada en beques de menjador escolar, la reducció de les prestacions d’atur o de les polítiques d’ocupació i formació.

Per això la moció demana a la Generalitat que incrementi les Pirmi i que faci efectiva la Renda Garantida de Ciutadania prevista a l’Estatut d’Autonomia.

La moció es tractarà demà al vespre en la sessió plenària

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics