URGENT

Lloret congela els impostos i apuja algunes taxes per l’any que ve

Compartiu aquesta història

 

Aquests dies la majoria d’Ajuntaments estan aprovant les taxes i impostos locals corresponents al proper any. Un dels primers que ja ho ha fet és Lloret que ha aprovat mantenir els impostos locals, entre ells l’IBI, i només apujar alguna de les taxes.

Les ordenances municipals es van aprovar amb el consens de CiU, PSC, ICV-EUiA i ERC després que l’equip de govern acceptés algunes esmenes de l’oposició. La resta de formacions al consistori es van abstenir.

Fruit d’aquest acord, el més destacat és que es mantindran el cost del consum mínim d’aigua, la recollida d’escombraries, el clavegueram, la quota dels casals d’estiu i l’impost de circulació. Les ordenances fiscals, a més, preveuen que s’apliqui la tarifació social per a la quota de les llars d’infants. De manera que la quota s’apujarà més d’un 9%, però hi haurà bonificacions d’entre el 25 i el 75% per a les famílies més necessitades. Una altra taxa que també s’incrementarà serà la dels aparcaments municipals i les zones blaves, entre un 7 i un 8%.

Es mantindran igual, això sí, les taxes per ocupació de la via pública, la del mercat diari i la d’ús d’instal•lacions esportives.

També es va aprovar deixar de bonificar les empreses que paguen més de 4 mil euros l’any d’IAE, (l’impost d’activitats econòmiques).

Una mesura amb la es podria estalviar entre 300 mil i 400 mil euros.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics