URGENT

Pineda redueix un 20% de l’IBI pels aturats i apuja el pressupost municipal

Compartiu aquesta història

 

L’Alcalde de Pineda, Xavier Amor, assegura que el pressupost municipal presentat pel govern local pretén estalviar en tot, menys en qualitat de vida. Així el govern assegura que el document manté com a prioritats “els serveis socials, el desenvolupament econòmic, la seguretat i el manteniment de la via pública”.

Concretament, els pressupostos 2013, s’incrementen en un 2,7 % respecte l’any anterior, arribant prop dels 25 milions i mig d’€. Es preveu congelar la de despesa en personal, reduint en un 7,5% la resta de despesa. A més, el deute municipal es veurà rebaixat en 2,7 milions d’euros, un 13% del total.

Pel que fa als impostos,el govern municipal assenyala que la voluntat ha estat la de “no incrementar la pressió fiscal sobre les famílies, en general, i menys d’aquelles que ho estan passat malament. En aquest sentit, el consistori pinedenc congela tots els impostos i taxes municipals, estableix una reducció del 20% en l’IBI per a les famílies amb tots els seus membres en atur i elimina l’impost de plusvàlua a les famílies que perdin la seva vivenda per desnonament hipotecari.

Per altra banda, els comptes per a l’any vinent augmenten un 16% la despesa en atenció social i incrementen un 18% el pressupost en desenvolupament econòmic. La despesa en programes de seguretat i civisme creix un 31% i s’augmenta un 10% el cost dels serveis i manteniment de la via pública.

 

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics