Les xarxes socials i els diaris nacionals es fan ressò de la proposta de l’Associació de Municipis pel Federalisme Republicà

 

Ahir a la tarda les edicions digitals dels principals diaris espanyols; La Vanguardia, el Periódico, La Razón o ABC, entre d’altres, es van fer ressò de la proposta de l’alcalde de PLF, Valentí Agustí i aprovada pel ple municipal de crear una associació que agrupi aquells municipis que volen que el futur model polític d’Espanya sigui una República Federal dels pobles ibèrics amb capital a Toledo.

Un cop aquests mitjans van publicar la informació, les xarxes socials, i en especial Twitter han bullit amb la proposta palafollenca. Els missatges entorn a aquesta Associació de municipis es divideixen entre els qui la troben interessant i els qui en discrepen i en fan mofa o fins i tot insulten als polítics locals.

La majoria de missatges que es poden llegir i trobar a la xarxa es riuen de la proposta. Destaca el Pere Macias, diputat de CiU a Madrid i professor universitari que considera que la proposta respon a “molt consum de ratafia”. També se n’ha fet ressò el cantant Francesc Ribera, Titot, líder dels Brams i reconegut independentista.

La proposta política es va aprovar amb els vots a favor del PSC i ICV-EUiA i l’abstenció de CiU i ERC.

Un cop aprovada la constitució d’aquesta associació, ara es treballa per la redacció de les bases i un cop fetes la intenció és que els plenaris que ho vulguin aprovin adherir-s’hi. En aquest sentit, l’alcalde de PLF, impulsor de la proposta, ha assegurat que hi ha interès a fer-ho en municipis veïns com Blanes o Malgrat

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics