La Generalitat obre 125 expedients sancionadors a Renfe

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat aquest dilluns que el govern català obrirà 125 expedients sancionadors a Renfe per infraccions greus. Recoder ha justificat la mesura amb una dada: entre el 15 de setembre i l’1 d’octubre Renfe va suspendre 75 trens sense transport alternatiu. Recoder ha explicat que també s’han produit 478 retards, dels quals prop de 200 van ser superiors als 15 minuts. El Departament ha considerat que es tot plegat ha alterat “significativament” les condicions d’ús del servei, fet que està tipificat com a infracció greu, amb sancions d’entre 6.000 i 30.000 euros. El total de les multes podria arribar a un total de més de 3 milions i mig d’euros.

Aquestes podrien no ser les úniques sancions: els inspectors de la Direcció General de Transports i Mobilitat han realitzat entre el 15 i el 26 d’octubre un total de 1.400 controls a la xarxa de Rodalies i Regionals i ha detectat incidències en un 60% dels casos. És probable, doncs, que durant els propers mesos tornin a obrir-se nous expedients sancionadors en base a la Llei Omnibus aprovada l’any passat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics