Augmenta la sinistralitat laboral al Maresme durant el tercer trimestre

 

l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal ha constatat que durant el tercer trimestre de 2012 ha augmentat la sinistralitat laboral al Maresme. En concret s’han registrat un 11% més d’accidents a la feina que durant el trimestre anterior. Tot i això, la comparativa interanual reflecteix que s’han produït menys sinistres laborals a la comarca que durant el mateix període de 2011.

En total, entre els mesos de juliol, agost i setembre s’han comptabilitzat 700 accidents en el lloc de treball, la majoria (2 de cada 3) han afectat a homes. Aquesta xifra global indica un augment de l’11% respecte als mesos d’abril, maig i juny.

Aquest repunt dels accidents a la feina deriva de l’increment de la sinistralitat en els sectors de la construcció i dels serveis. En canvi, a l’agricultura i a la industria s’ha registrat un descens del de la sinistralitat.

La dada positiva és que no s’ha hagut de lamentar cap víctima personal i que el 99% dels accidentats han estat de pronòstic lleu.

Si relacionem el nombre d’accidents per cada 100 mil afiliats a la Seguretat Social, veurem que el Maresme supera amb escreix les dades de sinistralitat provincials i del conjunt de Catalunya.

L’índex de sinistralitat del Maresme és del 855 accidents laborals per cada 100.000 afiliats; mentre que a nivell provincial no arriba als 700 i Catalunya no passa dels 735.

A més, mentre que a la província i a Catalunya hi ha hagut un descens trimestral, el Maresme ha experimentat un increment com a resultat de l’augment del nombre d’accidents i, a la vegada, la reducció de les afiliacions a la Seguretat Social.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics