El preu dels pisos de la Costa Brava s’apuja per l’interés del mercat rus i francès

 

Tot i que a nivell general els habitatges estan baixant lleugerament de preu, hi ha municipis gironins on la tendència és la contrària. Es tracta de les poblacions de la Costa Brava, on la demanda de compradors estrangers, especialment francesos i russos, està dinamitzant el mercat, segons dades de l’informe del Col•legi d’API i el Gremi de Constructors, que constata que aquestes pujades són excepcions comptades a la regla general. I és que els preus segueixen baixant i se situen a nivells dels que hi havia fa 8 o 9 anys.

En la zona més privilegiada de Roses els preus s’han encarit prop d’un 9% en només un any, fet que els autors de l’informe vinculen, sobretot, a l’increment de compradors francesos. Per contra, els russos prefereixen la Costa Brava sud, més propera a Barcelona. Així, el preu dels pisos en algunes zones de Blanes s’ha disparat un 29% l’últim any, mentre que a les zones més privilegiades de Lloret els preus s’han encarit entre un 11% i un 13%.

Segons el Gremi de Promotors els estrangers saben què vénen a buscar i que la Costa Brava no és el mateix que altres zones de l’Estat.

Promotors i API insisteixen que els preus es mouen a ritme d’oferta i demanda i constaten un eixamplament dels preus d’obra nova i de segona mà, que preveuen que s’incrementarà l’any vinent quan s’aprovi la normativa que obliga a tenir una etiqueta d’eficiència energètica a tots els edificis.

De cara al futur, subratllen que hi haurà zones en els que hi haurà demanda d’habitatge que no es podrà cobrir perquè, a dia d’avui, és impossible accedir al finançament necessari per a començar aquestes obres.

Així mateix, apunten que hi ha molt d’habitatge pendent de vendre en estoc, però en zones que no interessen als compradors.

D’altra bada, l’elevat estoc en mans de les entitats financeres, també pot alterar els preus de forma significativa. D’aquesta manera, en moltes ciutats gironines ja és possible comprar un pis per menys de 70.000 euros segons aquest informe.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics