URGENT

El PP tomba una moció al Senat en favor dels afectats de les Participacions Preferents

Compartiu aquesta història

 

El PP ha votat en contra d’una moció presentada pel grup de CiU al Senat en la qual es defensava que els afectats per les preferents que les havien canviat per accions d’una entitat bancària, com és el cas de Caixa Laietana, poguessin acollir-se a l’arbitratge. La moció ha estat desestimada per la majoria absoluta dels populars, ja que la resta de formacions representades al Senat hi ha votat a favor. El portaveu de la federació nacionalista al Senat, Josep Lluís Cleries ha lamentat la decisió del PP i ha retret al partit que hagi evitat “el rescat de les persones” quan “els bancs sí que han estat rescatats”.

El PP i el PSOE van pactar fa unes setmanes un sistema d’arbitratge pels qui tinguin participacions preferents, un sistema en el que no hi entraven aquells usuaris que havien canviat aquest producte bancari per accions de l’entitat bancària. És el cas de la majoria d’afectats del Maresme, que no podran entrar en aquest arbitratge. Per això CiU presentava una moció per poder incloure aquests afectats al sistema d’arbitratge pactat pels partits majoritaris.

La negativa del PP arriba només uns dies després que una delegació mataronina visités el Congrés i s’entrevistés amb tots els representants polítics a la recerca de suport pels afectats de les preferents de Mataró “que han estat enganyats dues vegades”. A Mataró es calcula que hi ha 15 mil afectats i a PLF la xifra ronda els 2 mil afectats per aquests productes.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics