Els veïns de St. Genís donen suport a al construcció del nou geriàtric

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Divendres a la tarda es va presentar als veïns l’avantprojecte de construcció d’una residència geriàtrica a St. Genís de PLF. A la trobada hi van assistir una 50a de persones que es van mostrar a favor que s’instal•li aquesta infrastructura al poble. Ho van fer saber a través d’una votació, no vinculant, un cop escoltades les explicacions dels representants de l’empresa que vol alçar aquest nou edifici.

Es tracta d’un gran edifici de planta baixa més un pis, en el que s’hi ubicarien 140 places estables de residència geriàtrica. A més, el centre preveu incloure un servei de centre de dia per a una 50a de places. Ho va explicar als veïns Jaume Ribas, responsable de la promotora del geriàtric.

Els promotors de la idea, afirmen que el centre oferiria una 80a de llocs de treball continu, en el que es prioritzaran als treballadors locals. També van afirmar que els serveis com metge, podòleg, o el gimnàs del centre podrà ser utilitzat també pels veïns de St Genís.

La trobada va ser presentada pel regidor d’urbanisme de PLF, Josep Rueda, qui va explicar que la promoció del geriàtric és privada i que els responsables tenen tot els permisos en regla per poder tirar endavant el projecte, però que el consistori ha volgut comptar amb l’opinió dels veïns.

Els promotors expliquen que compten amb el suport polític de l’Ajuntament i dels tècnics municipals i que la residència serà una instal•lació comparable a un hotel de 5 estrelles. Diu Jaume Ribas que el propietari ja té una residència i un centre de dia a Malgrat, però que vol, mantenint els preus als usuaris, donar un millor servei a St Genís.

Els promotors van assegurar que ja tenen el finançament i preveuen que al juny, les màquines ja estiguin treballant per iniciar les obres. La residència, però, encara ha de salvar alguns obstacles burocràtics. La Residència ocuparà els terrenys situats a un nivell inferior al costat de l’església de St Genís i incorporarà tot un seguit de mesures correctores per evitar l’impacte visual des de la part superior.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics