URGENT

Jutgen a l’alcalde de Tordera per un presumpte tracte de favor a un exregidor

Compartiu aquesta història

 

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, va tornar ahir als jutjats després que l’any passat fos absolt d’un delicte contra el medi ambient. En aquesta ocasió ha hagut de respondre a les acusacions del fiscal d’urbanisme i medi ambient, Antoni Pelegrín, que li demana un any de presó i vuit d’inhabilitació per a càrrec públic en considerar-lo autor d’un delicte sobre l’ordenació del territori, per haver afavorit, presumptament, unes obres de l’exregidor Lluís Barrera.

Segons l’acusació del fiscal, tot i tractar-se d’obres majors, des de l’Ajuntament se li va concedir llicència d’obres menors sense demanar-li els preceptius informes.

En canvi des del consistori sempre s’ha defensat que quan es van adonar de la magnitud de les obres es va actuar “amb celeritat” per aturar-les.

Les obres, segons el fiscal, van consistir en un enorme moviment de terres i en fer un talús de pedra i murs de rocalla d’uns nou metres d’alçada i desnivells de fins a setze metres en els terrenys que Barrera té a tocar de la N-II.

La demarcació de carreteres de l’Estat va tancar el solar de Barrera per evitar l’entrada de vehicles i l’Ajuntament hi va recórrer sense èxit. El fiscal també assegura que el consistori només va cobrar 54 euros a Barrera de taxes i impostos per l’obra feta.

Es dóna el cas que aquesta no és la primera denuncia que té l’alcalde en referència a l’exregidor del consistori, ja que Garcia va ser també denunciat per haver-li concedit, fa 10 anys, el transport escolar del municipi, malgrat que la competència era del Consell Comarcal del Maresme. Aquesta denúncia, però, va ser arxivada.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics