URGENT

Agustí diu que el conflicte amb la policia és de comportament i anuncia que no optarà a la reelecció

Compartiu aquesta història

Divendres l’alcalde de PLF, el socialista Valentí Agustí, va ser al programa Assumptes Interns de RP per analitzar l’actualitat de la nostra població. Entorn al conflicte de la policia local va explicar que la voluntat del consistori és la de limitar les hores de treball a 8 hores diàries i crear una borsa d’hores als agents per cobrir possibles baixes o necessitats puntuals, sense que aquestes hores suposin un cost extra a l’Ajuntament. De tota manera creu que el problema no radica en diferències econòmiques sinó de comportaments que considera intolerables. Denuncia que es busca haver d’anar a judicis per cobrar hores extres, les úniques que es poden cobrar actualment.

L’alcalde creu que es comença a visualitzar el final de la crisi, amb algunes dades econòmiques positives, i va explicar que l’Ajuntament té una bona salut econòmica per que s’han fet els deures. Apunta a una reducció i contenció de la despesa que el batlle creu que estava desbocada.

Sobre aquesta legislatura, Agustí aprova la gestió del govern amb un 7.5 i amb un 6 a l’oposició. En aquest sentit ha defensat la feina de Juan Andrés Osorio al capdavant de Joventut, una cartera que l’alcalde considera de les més complicades.

Sobre l’oposició, afirma escoltar al PP però que les dues formacions tenen plantejaments polítics diferents.

Agustí, que porta 30 anys a l’alcaldia de PLF, va afirmar que, ara com ara, no té intenció d’optar a la reelecció. Diu a més que tant al govern com a l’oposició hi ha persones que encara tenen un llarg recorregut polític per endavant.

Agustí va assegurar que es fan a l’any uns 12 plens, el que suposaria un ple mensual, tot i que només 6 serien ordinaris. Va justificar que un ple ordinari cada mes, com reclama l’oposició, suposa molta feina per a la secretaria del consistori.

Diu l’alcalde que volia inaugurar la passera per St. Joan, però que de nou hi haurà retard en les obres, i de moment no dóna un termini de finalització, i culpa a la burocràcia dels nous retards.

Agustí reconeix que l’Associació de municipis federalistes, creada des de PLF, no ha tingut gaire acceptació i que de fet s’està plantejant escriure un llibre entorn al federalisme i el futur de Catalunya, que sortiria al mercat l’11 de setembre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics