URGENT

La Selva Litoral engega un sistema de denúncies telemàtiques

Compartiu aquesta història

Blanes, Lloret i Tossa de Mar han engegat conjuntament una prova pilot, per a que els hotels i els càmpings recullin les denúncies dels turistes per Internet sense necessitat d’anar a comissaria.

La prova es farà durant tot l’estiu a sis càmpings i tretze hotels del litoral de la Selva, i si funciona, la intenció serà estendre-la a tot el sector.

L’objectiu del projecte consisteix en que les víctimes de furts o aquells qui han perdut el passaport no hagin d’estar-se hores a la comissaria per fer la denúncia.

Aquest sistema permetria dinamitzar l’activitat als centres policials, ja que el 80% de les denúncies que es reben a la zona són per furts de descuit, o bé per pèrdua dels passaports o documents d’identitat.

Per aquest motiu, els turistes, amb l’ajuda del recepcionistes dels càmpings o hotels, podran realitzar les denúncies via Internet, en el seu idioma i sense desplaçaments.

El personal de recepció dels establiments que participen a la prova, ja han rebut un curset de formació per part dels Mossos d’Esquadra, sobre com han d’emplenar les denúncies.

Al final de l’estiu, els mossos i la Policia Local de Tossa, d’on ha sorgit la idea, faran una valoració conjunta, per tal d’avaluar si estendre el projecte per la resta de municipis la temporada següent.

Cal recordar, però, que les denúncies que es tramitin per Internet hauran de tractar actes il•lícits on no hi hagi violència. Així, pel que fa a les estrebades i els atracaments s’hauran de denunciar directament a comissaria.

En paral•lel a aquesta prova pilot, els agents també incidiran en la prevenció. Per això, ja s’està parlant amb guies i touropreadores perquè donin consells de seguretat als estrangers que visiten les nostres costes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics