Els usuaris de la platja de les fàbriques de Malgrat es queixen de dos enormes tubs desbocats dins del mar

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els banyistes de la platja de les fàbriques,  es queixen de la deixadesa que té l’Ajuntament de Malgrat de Mar amb aquesta zona de bany.

Tal i com s’observa des de la zona, dos enormes tubs sobresurten de la superfície del mar, fet que pot representar un gran perill per als 5.000 usuaris de la platja.

Aquestes canonades, que sobresurten de la superfície del mar a molts pocs metres de la zona de la sorra on s’assenten els campistes, porten en aquesta situació des del passat temporal marítim del mes de març.

Per aquest motiu, ja s’han presentat queixes al consistori de Malgrat, on s’argumentava que la situació està relacionada per la mateixa deixadesa de la platja per part de les administracions superiors, a qui ja ha demanat també que hi posi solució-

El veïns de la zona també denuncien que la platja presenta grans deficiències, com la falta d’enllumenat nocturn, la mancança de dutxes, o la falta de neteja, com la de les restes de les fogueres de Sant Joan. A això se li afegeix un gran bloc de formigó sostingut per ferros oxidats i que amenaça amb caure en qualsevol moment.

Segons publica el Periodico de Catalunya, des de L’Administració local de Malgrat, declaren que les canonades són  competència de l’ACA  i que a pesar d’haver presentat una queixa escrita a l’Administració autonòmica, aquesta encara no ha complert les seves promeses d’intervenció. Segons el departament de Territori de la Generalitat, no s’ha rebut cap noticia ni queixa.

Aquests tubs, que formaven part d’un projecte de dessalinització de l’aigua que finalment mai es va dur a terme, estaven enterrats a uns 3 metres de profunditat sota la sorra i a una distància de 30 metres de la zona de bany, fins que el temporal del març els va fer sortir a la superfície, on s’observen actualment.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics