Aconsellen no precipitar-se davant les ofertes de les empreses energètiques

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Una 30a de persones van assistir ahir al vespre a la xerrada participativa entorn als subministraments bàsics com ara llum, gas i aigua.

La xerrada volia explicar els conceptes utilitzats a l’hora de facturar aquests serveis, per tal d’ajudar a desxifrar els contractes i les ofertes de les empreses subministradores.

En aquest sentit Francesca Manonelles, l’experta que va donar la xerrada ahir, considera que cal tenir molt clars els dos conceptes bàsics que s’inclouen en les factures. La potencia contractada i l’energia consumida. Manonelles explica que molta gent desconeix què és el que té contractat i quin és el seu consum. Són aquests dos paràmetres els que cal tenir en compte a l’hora de valorar les ofertes o reformular el contracte actual amb les empreses energètiques.

Un cop es coneix aquests dos paràmetres es pot valorar si interessa més una oferta en la part fixa de la factura, o bé en la part variable. Per tal de consultar ofertes o les tarifes dels principals operadors de la zona, es recomana consultar els comparadors en línia.

En aquest sentit, ahir es va assegurar que és més fàcil aconseguir descomptes a través d’una subministradora que doni el servei conjunt de gas i electricitat, i que llavors cal valorar on és més beneficiós una oferta de descompte.

Manonelles alerta que els contractes amb les energètiques són anuals i que les ofertes poden incloure contrapartides. Per això es recomana prudència i informar-se entorn a les ofertes i serveis de les energètiques.

Pel que fa a l’aigua es va alertar que cal indicar a la companyia subministradora el nombre de persones que integren la unitat familiar, ja que si hi ha convivint més persones de les que consten empadronades, el consum es pot considerar massa elevat, cosa que es penalitza pagant més cara l’aigua.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics