Detenen un jove de Calella per robar a menors amb violència al Baix Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Els Mossos d’Esquadra van detenir a mitjans de desembre un jove de 19 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Calella, com a presumpte autor de quatre delictes de robatori amb violència i intimidació a la comarca del Maresme.

Els fets van tenir lloc els passats mesos d’octubre i novembre quan diverses persones van denunciar haver patit un robatori amb violència i intimidació. En el relat dels fets els agents van veure una similitud en relació al modus operandi i també en el lloc dels fets.

En tots quatre casos les víctimes eren menors d’edat que anaven sols o com a molt acompanyats d’un amic també menor d’edat.

El lloc dels fets era també sempre el mateix: rodalies de les estacions de Renfe de les poblacions del Masnou, Masnou- Ocata i Premià de Mar i en la mateixa franja horària, entre les 19 i les 20 hores.

 

Pel que fa al modus operandi dels autors consistia en realitzar una vigilància prèvia de les víctimes, les quals viatjaven a l’interior dels trens, i un cop baixaven a les estacions esmentades buscaven un lloc idoni per tal d’intimidar els menors; acostumaven a passar-los el braç pel coll fent veure que eren coneguts a la vegada que els demanaven els diners i els telèfons mòbils. Els amenaçaven dient-los que portaven una navalla, estri que en algun dels casos van arribar a mostrar-los.

Un cop havien comès el robatori els lladres pujaven al primer tren que passava per l’estació per tal de fugir.

En tots els casos van aconseguir un botí que consistia en diners en efectiu i telèfons mòbils.

Es dona la circumstància que el detingut ja acumulava antecedents per robatoris de diversa tipologia.

L’endemà de la seva detenció, el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics