URGENT

L’Ajuntament de Blanes costejarà el camp de futbol de la Ciutat Esportiva

Compartiu aquesta història

 

La principal despesa les obres de construcció del primer camp de futbol a la Ciutat Esportiva de Blanes les haurà d’assumir finalment l’Ajuntament. El passat gener el ple municipal va aprovar que el sistema per fer realitat el projecte es faria a través d’una concessió.

En concret, la intenció era delegar en una empresa privada la construcció d’aquest camp i, a canvi, el consistori els pagaria 100.000 euros l’any i cediria el 20% del temps d’explotació de les instal•lacions durant un màxim de 10 anys. Amb aquest sistema, l’Ajuntament evitava haver de desemborsar els més de 700.000 euros que costava el projecte de cop. Amb la concessió, però a la titularitat del camp i el seu ús depenia en part de l’empresa concessionària.

Finalment, però, en el ple d’aquest vespre el consistori tirarà enrere aquesta opció i acabarà decidint pagar el gruix de les obres del camp. Segons ha explicat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, quan es va planificar la concessió, el passat gener, l’Ajuntament no disposava de prou finançament propi per fer les obres, però que amb el temps s’ha vist que la part més important dels treballs es podia fer amb recursos propis de l’Ajuntament o a través de subvencions de manera que la previsió actual és estalviar-se la concessió.

Així, l’obra constarà de dues fases. La primera, de 400.000 euros l’afrontarà directament el consistori i s’adjudicarà amb un concurs normal mentre que l’altra fase, d’uns 250.000 euros i que constarà bàsicament en instal.lar l’equipament, com la gespa artificial, porteries o pintura es farà amb un concurs a 4 anys.

Segons Marigó l’avantatge és que “l’equipament serà municipal” i representarà l’estalvi dels interessos de la concessió.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics