Continua el conflicte per designar candidata de CiU a les eleccions municipals a Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els dos socis de la federació continuen sense posar-se d’acord i cadascun té la seva candidata proposada.

CDC considera que Neus Serra ha de repetir com a alcaldable dels nacionalistes a Malgrat, ja que els resultats dels últims comicis, quan van augmentar de regidors passant a ser 2a força, els avalen. A l’altre banda, Unió fa mesos que va designar la seva candidata per ser alcaldable. Es tracta de l’actual regidora del municipi Carme Ponsa.

Tan Convergència com Unió creuen tenir la raó i continuen endavant amb els seus plans. Tan és així, que aquest dissabte Neus Serra ha organitzat un acte on s’ha de proclamar candidata de CiU a les properes eleccions municipals. Una candidatura que Unió Democràtica no reconeix.

Al novembre, quan es va donar a conèixer aquesta dualitat de candidatures, es parlava de voluntat d’arribar a acords, però mig any després, les tensions internes a la federació continuen.

Les tensions van més enllà del municipi i el propi secretari d’organització d’Unió, Benet Maimí, ha assegurat que Unió no té res amb acte previst per dissabte, ja que no reconeixen a Serra com a candidata de la federació. Maimí diu que la situació a Malgrat és atípica i complexa i proposa que una assemblea conjunta de CiU acabi votant qui serà l’alcaldable dels nacionalistes d’aquí a un any.

A l’altra banda, Neus Serra afirma que els pactes de la federació deixen ben clar que, en el cas de Malgrat, és CDC qui ha de triar cap de llista i que s’ha seguit el procediment establert. Assegura està tranquil•la amb la seva nominació com alcaldable i li retreu a Maimí que hagi canvia d’opinió, ja que Serra afirma que fa uns mesos estava d’acord amb la seva nominació com alcaldable. Són declaracions a RP.

Serra afirma que l’acte de proclamació continua en peu, aquest dissabte als jardins de la Torre de la vídua Sala, al carrer de Mar, i que a més, comptarà amb la presència de Josep Rull, secretari d’organització de CDC, com a suport a la seva nominació com alcaldable per la federació de CiU a Malgrat.

Foto de portada: Neus Serra i Carme Ponsa. El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics