URGENT

Rueda proposa refundar el PSC des de les bases

Compartiu aquesta història

Ahir a la tarda es va presentar oficialment la candidatura de Josep Rueda per succeir a Pere Navarro al capdavant del PSC.

El regidor palafollenc creu que el partit es troba en una situació crítica i que si es presenten tal i com estan perdran les eleccions municipals d’aquí a un any. Per evitar-ho aposta tornar als orígens de proximitat, i canviar les formes. Rueda explica que la gent percep el PSC com un partit incapaç d’encarar la crisi interna i explica que ell no pertany a cap corrent intern dels socialistes.

El regidor creu que la fórmula per reflotar el partit és escoltant les bases i que siguin els militants socialistes els qui prenguin les decisions lluny d’interessos personals o territorials.

També creu que cal acabar amb l’ambigüitat amb la que s’han mostrat els socialistes entorn a temes com la consulta o les polítiques econòmiques i socials.

Rueda diu que cal preguntar a les bases què opinen de la consulta sobiranista. Rueda defensa el dret a decidir, però creu que una consulta ha de ser vinculant i seriosa i no organitzada amb presses. A més defensa que sigui legal i pactada amb l’Estat. De tota manera sentencia que el PSC ho ha fet malament amb el tema de la consulta.

El regidor palafollenc ofereix un lideratge tranquil al PSC i sense fer sang. Creu que dins l’actual executiva hi ha gent molt vàlida, però hi troba a faltar d’altres persones i sensibilitats.

El candidat va presentar-se ahir a la seu del PSC del Maresme, a Mataró, amb la presència de membres de l’executiva del PSC a PLF. Rueda ha trobat a faltar suport del PSC del Maresme i afirma que no ha tingut contactes amb la direcció general. Tot i això afirma tenir suports entre les bases i federacions petites, cosa que troba molt necessària per construir el nou PSC des de baix.

Per poder optar a la 1a secretaria socialista, Rueda necessita l’aval de més de 2000 militants, una fita que considera difícil de aconseguir. Llavors sembla que s’haurà d’enfrontar a Miquel Iceta, l’únic que de moment ha fet un pas endavant per liderar el partit.

Rueda posarà en marxa avui el web aixecat.cat per recollir suports

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics