Malgrat i Blanes encarreguen un estudi per protegir les platges

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’associació d’hostaleria de Blanes, el serveis de costes de l’Estat i de la Generalitat, l’associació de càmpings de Barcelona i el Ajuntaments de Blanes i Malgrat han arribat a un acord per encarregar un estudi que permeti posar en marxa mesures urgents per tal de protegir la costa dels dos municipis.

Des de fa anys que els consistoris intenten prendre mesures sense èxit per evitar la destrucció de les seves platges durant els durs temporals de mar. Per aquesta raó totes les parts afectades han decidit abordar novament la qüestió i frenar d’una vegada per totes la devastació del litoral.

Tot i això, l’abril d’aquest mateix any l’Estat va publicar al BOE la licitació d’un projecte per defensar aquesta zona costanera. El pressupost del concurs és d’aproximadament 130.000 euros i encara queden uns 3 mesos per a que es tanqui el període de presentacions del projecte.

De totes maneres, l’alcalde de Blanes ha defensat en el Diari de Girona que tots dos estudis son compatibles, ja que el treball que vol elaborar l’Estat estaria més aviat relacionat amb temes d’infraestructures amb solucions a mig o llarg termini, mentre que el que busquen actualment els consistoris de Blanes i Malgrat són solucions més immediates i urgents, com determinar si s’haurà d’abocar més sorra o prendre d’altres mesures a les platges d’aquestes localitats.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics