Cau una xarxa d’explotació sexual que actuava a Lloret

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La policia espanyola ha alliberat a onze romaneses que eren obligades a prostituir-se en clubs nocturns de Lloret de Mar i Màlaga.

En el cas de la localitat veïna s’han localitzat fins a dues dones que han sigut objecte del tràfic de persones per part de la organització. En l’operació s’han detingut fins a tretze individus que presumptament captaven a les víctimes en el seu país d’origen i després les traslladaven a Espanya enganyades per falses promeses de millor qualitat de vida, o bé, per relacions sentimentals simulades amb l’objectiu de guanyar-se la seva confiança i després obligar-les a prostituir-se. Segons el cos policial, les noies eren obligades a complir fins a 10 hores de treball diari, en unes condicions d’aïllament absolut.

Paral•lelament, la Diputació de Girona ha engegat un projecte conjunt amb l’entitat privada sense ànim de lucre Genera per ajudar a les prostitutes a accedir als serveis sanitaris i socials amb l’objectiu d’evitar els problemes amb l’aïllament i al discriminació que pateixen aquestes persones.

De fet, aquest pla es duu a terme des del 2008 i el que s’ha fet ara es allargar la seva permanència i millorar algun dels seus aspectes.

El projecte té la intenció d’intervenir directament en els llocs on s’exerceix la prostitució, ajudar en la prevenció de malalties de transmissió sexual i assessorar a les dones sobre com aconseguir la targeta sanitària, ja que moltes són arribades des de l’Europa de l’Est.

L’accés als serveis sanitaris és la principal demanda d’aquestes persones, ja que més enllà de la salut sexual i reproductiva, també es tracta de millorar la seva qualitat de vida, les seves condicions de feina i la seva seguretat davant d’un dels problemes més greus que pateixen: la violència.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics