Les pluges provoquen una baixada de la qualitat de l’aigua del mar

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les precipitacions i tempestes que han marcat a tònica meteorològica d’aquest estiu, més enllà de perjudicar al turisme, també han provocat que l’aigua de les platges no hagi estat al nivell d’altres anys.

De fet, per aquestes dates, l’aigua acostuma a rebre unes qualificacions excel•lents en els controls periòdics que fa l’Agència Catalana de l’Aigua. Enguany, però, en alguns casos les platges s’han quedat en una puntuació “bona”.

L’ACA apunta que aquest fet, més aviat inusual, es deu a les pluges superiors a la mitjana de la primera meitat de l’estiu. Unes circumstàncies meteorològiques que han afectat principalment a les costes del Maresme i La Selva, provocant fins i tot l’alçada de la bandera vermella per culpa dels components que van arrossegar les rierades cap a les platges.

A més, l’alteració temporal de l’aigua del mar amb l’aigua dolça que arribava dels rius, rieres i torrents també ha acabat per afectar a la microbiologia marítima. Unes alteracions biològiques que de mitjana han trigat a solucionar-se als 2 dies de les tempestes.

Tot i això, no cal alarmar-se, ja que durant la jornada d’avui les platges del nostre entorn presenten unes condicions excel•lents.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics