Malgrat debatrà dijous al migdia la moció de suport al 9N

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Tot i que el tribunal Constitucional va suspendre ahir la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9N, aquest dijous l’Ajuntament de Malgrat ha convocat finalment una sessió plenària, de caràcter extraordinari, per tal d’aprovar la moció de suport a aquesta consulta.

La moció va ser demanada fa 10 dies pels 3 partits de l’oposició; CiU, ERC i ICV, que sumen majoria, però el govern no va convocar el ple fins ahir.

Ho va fer després que un centenar de persones es congreguessin al migdia davant les portes del consistori per exigir al govern local; PSC i PP, que convoqués el plenari per aprovar aquesta moció que demana el suport del món local a la consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre.

Aquesta moció, que ahir es va aprovar a PLF i que també s’ha tractat i aprovat a Blanes o Tordera, ha estat impulsada per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència i proposa que el Ple adopti diversos acords. D’entrada que l’Ajuntament de Malgrat mostri “el suport a la convocatòria del 9N, per decidir el futur de Catalunya i prendre el compromís amb la seva realització, facilitant tots els recursos i les eines necessàries.

També demana que l’Ajuntament faci una crida a la participació a la consulta i a donar suport al president de la Generalitat i al Parlament dins el marc legal de, l’ara suspesa, Llei de consultes populars no referendàries.

Des de dilluns de la passada setmana la moció s’ha tractat a prop de 900 consistoris, aprovant-se a la gran majoria d’ells.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics