URGENT

El Suprem torna a desestimar la demanda del president d’hoquei contra l’alcalde de Blanes

Compartiu aquesta història

 

És el tercer cop que es desestima la querella presentada l’any 2010 pel president del Blanes Hoquei Club Fundació, Josep Ridaura, contra l’alcalde de Blanes, Josep Marigó després de les sentències dels jutjats de Blanes i de l’Audiència Provincial.

L’any 2010 quan Marigó era portaveu del PSC a l’oposició, va demanar al ple l’obertura d’un expedient informatiu per determinar uns possibles insults, amenaces i intents d’agressió física que van rebre dos conserges municipals per part de Ridaura al pavelló d’esports.

Mesos més tard, Ridaura va presentar una querella contra Marigó al•legant que “havia vist menyscabat el seu dret a l’honor”. La demanda la va presentar al Jutjat d’Instrucció de Blanes, que un any després la va desestimar i va imposar el pagament de les costes a Ridaura. Aquest va presentar un recurs a l’Audiència Provincial i al 2012 es va tornar a desestimar, confirmant l’anterior sentència i imposant de nou les costes.

El 2013, el Suprem va admetre a tràmit un recurs de cassació de Ridaura. El mes passat, però, va tornar a sentenciar a favor de Marigó i no només torna a imposar el pagament de les costes a Ridaura, sinó que també el condemna a perdre el dipòsit entregat en l’inici de la presentació del recurs.

En el seu escrit, el suprem ratifica que l’alcalde actuava en exercici de les seves responsabilitats com a representant públic i que preval el dret a la informació i a la llibertat d’expressió per sobre de l’honor per uns fets que consideren provats.

En un escrit, el PSC va recordar ahir que després d’aquells fets, el propi Ridaura ja va presentar vàries denúncies contra Marigó a Antifrau i a la Fiscalia de Girona.

A banda, fa pocs mesos, el president de l’Hoquei blanenc va presentar 2 querelles, una contra Marigó i l’interventor i l’altra contra Marigó, la seva dona i l’interventor, que es troben en fase d’instrucció. Els socialistes apunten que aquestes demandes volen malmetre la imatge de l’alcalde i “atemorir-lo personal i políticament.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics