Ocupen una oficina de La Caixa de Blanes per reclamar lloguers socials

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

La Plataforma d’afectades per l’Habitatge i el Capitalisme ha ocupat aquest dilluns i durant varies hores la sucursal de ‘La Caixa’ del carrer La Muralla de Blanes per reclamar solucions en forma de lloguers socials i assequibles per a diferents famílies que actualment estan ocupant habitatges que són propietat d’aquesta entitat bancària.

Segons expliquen, aquestes famílies, totes elles veïnes de Blanes, o bé no tenen ingressos o bé el tenen inferior als 500€, cosa que no els permet fer front a les despeses de lloguer habitual i a l’horta pagar els serveis com la llum, l’aigua o el menjar diari.

Una situació que segons la PAHC és crítica i per això reclamen solucions de lloguer assequible o bé un usdefruit.

Després de varies hores tancats a l’oficina bancària l’entitat s’ha ofert a negociar amb l’entitat per analitzar la situació de cada família en particular.

La Plataforma, però, avisa que si els propers dies no hi ha un acord amb aquesta entitat, continuaran amb les mobilitzacions i les protestes contra aquesta sucursal bancària. De fet la PAHC considera a La Caixa una de les responsables de la situació de pobresa en que es troba part de la societat.

Un cop desocupada la sucursal, els membres de la PAHC han anat fins a la seu d’Endesa a la ciutat per exigir una reunió aquesta setmana per tal d’evitar els talls de subministrament a les famílies que no puguin fer-se càrrec dels rebuts. Volen així garantir l’accés a aquest dret que consideren bàsic per viure amb dignitat.

Paral•lelament el moviment segueix exigint al consistori blanenc que deixi de mirar cap a una altra banda i compleixi la moció aprovada fa uns mesos que preveu sancionar els bancs o empreses que mantinguin pisos buits.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics