La Policia, les voreres i els horts urbans protagonitzen l’última sessió plenària

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Divendres es va fer l’últim ple ordinari de l’any a l’Ajuntament de PLF amb 10 punts a l’ordre del dia. Els temes més polèmics van ser l’aplicació de la normativa relativa a voreres i guals. Govern i oposició discrepen sobre quina normativa aplicar per aquelles persones que volen renunciar al seu gual i han d’arranjar la vorera. El punt es va aprovar, però amb la voluntat de trobar-se els grups polítics i buscar solucions.

El PP, en la seva intervenció als precs i preguntes, va denunciar mancances en la nova caserna de la policia. Óscar Bermán explicava que a la instal•lació li falten les alarmes o les càmeres de seguretat que vigilin, per exemple, l’armer.

El govern assegura que l’obra està executada al 100% i que estan a l’espera de la instal.lació d’aquests elements de seguretat . Més enllà de la caserna els populars també van denunciar que un nou agent, el sisè segons els populars, ha demanat comissió de servei per marxar del cos local de seguretat. Uns agents que marxen, cosa que provoca la davallada de la plantilla, per les dificultats amb les que es troba el consistori per poder substituir-los. Ho reconeixia la regidora de governació, Antònia Petit, que explicava que les baixes laborals també castiguen el servei. Diu que és per tot plegat que hi ha torns amb pocs agents.

De tota manera, Petit ha reconegut que s’hauran de plantejar concedir noves comissions de servei per evitar aquests problemes de personal.

El PP a més, va explicar l’existència d’un nou escrit entrat per registre municipal, signat per un agent de policia, i que demanava que es fes arribar a la resta de grups municipals. Els populars i ERC van criticar que el govern no els facilités aquest document, sense entrar a valorar el contingut de l’escrit.

Els republicans van ser els més crítics en el ple de divendres. D’entrada van qüestionar la gestió de la informació entorn a la campanya de detecció precoç del càncer de còlon. Denuncien que les dades es van donar per ràdio abans que els afectats rebessin la comunicació del metge. Ho deia Francesc Alemany

Els republicans també van demanar que el govern actuï per eliminar la plaga de coloms que diuen que hi ha al municipi i van denunciar problemes puntuals en l’enllumenat públic en diferents punts del poble.

També van sol•licitar informació sobre els horts urbans que havien d’entrar en funcionament aquesta tardor. El regidor d’Agricultura, Juan Andrés Osorio afirma que tot és a punt per fer la reunió amb els interessats, però que la introducció de la recollida de l’orgànica ha ocupat als tècnics municipals en els últims mesos.

Per la seva banda, CiU va demanat al govern més cura a l’hora de fer les obres . Joan Gallart denuncia que hi ha intervencions que es deixen a mitges posant en perill als vianants.

La pròxima sessió plenària serà la propera setmana amb caràcter extraordinari. Serà l’última de l’any, abans de les festes de Nadal

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics