URGENT

Salven la vida d’un home que havia patit un infart amb un desfibril•lador portàtil a Blanes

Compartiu aquesta història

 

Ahir al matí la Policia Local de la ciutat va salvar la vida a un home de 49 anys va patir un infart davant del CAP II, situat entre els barris de La Plantera, Els Pins i Quatre Vents.

L’home, que recentment havia tingut una afecció cardíaca, havia de visitar l’ambulatori. L’home estava a la porta del centre esperant a la seva parella, que estava estacionant el vehicle, quan li ha donat l’infart.

Dos agents de la policia local que passaven pel lloc han començat a practicar-li maniobres de reanimació amb el Desfibril•lador Extern Automàtic que duen tots els vehicles d’emergències de Blanes.

 

Dues metgesses del CAP s’han afegit a les tasques de reanimació fins que l’home, que ha arribat a perdre la consciència, ha donat signes de recuperació i el personal del Sistema d’Emergències Mèdiques l’ha acabat d’estabilitzar fins que ha pogut ser traslladat a l’Hospital Josep Trueta de Girona en ambulància, on va continuar la recuperació.

El municipi veí té diferents d’aquests aparells portàtils que permeten a qualsevol practicar les descarregues necessàries. És el propi aparell el qui automàticament avalua si cal o no fer la descarrega i la seva intensitat, mentre que simultàniament dóna avís als serveis d’emergència.

A Blanes, els cotxes patrulla, les platges durant l’estiu i en diferents indrets del municipi es disposa d’aquests elements.

A PLF aquests aparells estan en els cotxes patrulles i en breu també en els principals espais esportius del nostre municipi.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics