Malgrat renuncia a fer l’Àrea Residencial Estratègica

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
En groc la zona on s'havia de construir l'ARE a Malgrat
En groc la zona on s’havia de construir l’ARE a Malgrat

La Generalitat va proposar la construcció de diferents ARE arreu del país pel quadrienni 2008-2011. Es tracta de projectes urbanístics finançat per promotors privats i administracions públiques a través de la qual es construïen habitatges públics i serveis en mig de promocions privades.

Al Maresme les ARE es concentraven a la zona nord amb previsions a Pineda, Malgrat i Tordera. En aquesta última localitat, una consulta popular va tombar el projecte de fer 380 habitatges.

A Malgrat i Pineda es va decidir continuar amb el projecte. A Pineda es preveien 2000 habitatges i a Malgrat 525.

Amb la crisi, però, i la dificultat d’aconseguir finançament privat i públic, els projectes s’han aturat arreu, tot i que la idea no estava enterrada. El 2013 es van formalitzar els consorcis que havien de dirigir els ARE.

Ara però, i davant l’evidència que les Àrees Residencials Estratègiques seran molt difícil de desenvolupar, l’Ajuntament de Malgrat demanarà a la Conselleria de Territori de Sostenibilitat deixar sense efecte el Pla Director Urbanístic de les ARE previst a la zona de Escultor Clarà, a peus de la carretera Nacional, rere la nova caserna de la policia.

A més, alguns propietaris dels terrenys on s’havien de fer els habitatges i els equipaments han demanat aquesta cancel•lació per la variació de les circumstàncies amb les que es van aprovar en el seu dia. Ho explica el regidor d’Urbanisme de Malgrat Joan Mercader.

A Malgrat l’ARE preveia 525 habitatges, la meitat dels quals serien habitatges de protecció oficial. Es preveia a més fer places públiques i hi havia un espai reservat per equipaments educatius, on es volia fer una nova escola-institut. Amb la renuncia, els terrenys tornaran a la situació prevista amb el POUM, en el que es destinen a habitatge, comerç i manté la zona de l’institut.

La renuncia a l’ARE es farà efectiva al ple de demà al vespre a Malgrat. Serà una sessió amb 8 punts a l’ordre del dia, entre els quals l’adequació d’alguns estatuts a la nova normativa d’administracions locals. Iniciativa també proposa una moció per facilitar el vot secret a les persones invidents davant els propers comicis municipals.

La sessió començarà a les 7 de la tarda i no es descarta la presència d’un punt d’urgència per resoldre les al.legacions que ha presentat ERC als pressupostos aprovats en l’última sessió de l’any passat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics