URGENT

Lloret signa un acord amb la principal agencia turística xinesa

Compartiu aquesta història

Si fa uns anys l’objectiu de la població era el turisme rus, ara el repte de la ciutat és penetrar al mercat xinès per tal d’atreure més turistes i inversions del gegant asiàtic. De moment, ahir ja han signat un acord amb l’agència de viatges estatal més gran de la Xina perquè inclogui el poble i la Costa Brava dins de les rutes de Catalunya.

A més, han convidat una vintena d’empresaris xinesos a passar uns dies perquè coneguin l’oferta i les característiques del municipi.

Aquest conveni es va signar després que Lloret celebrés al matí l’Any Nou Xinès amb una cercavila d’animals mitològics que s’ha barrejat amb tocs de la cultura catalana com els geganters. En total hi han participat més d’un centenar de persones. Finalment, ahir a la nit, el Gran Casino Costa Brava va acollir un sopar benèfic amb més de 700 persones, la meitat d’elles empresaris xinesos que viuen arreu de Catalunya. Una jornada completa que ha comptat amb la presència de la televisió nacional xinesa, que té  una audiència de 1.300 milions de persones i que ha cobert part dels actes.

Es calcula que l’any passat 50 milions de xinesos van viatjar fora del país per turisme.

La setmana passada, la Generalitat, els empresaris i l’Ajuntament de Lloret de Mar van donar a conèixer la creació d’un pla operatiu amb accions concretes per reconvertir i modernitzar aquesta vila com una de les destinacions més importants d’arreu de Catalunya.

Un pla que és un exemple dels esforços que està fent el poble per revitalitzar el turisme i modernitzar-se.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics