L’Ajuntament no autoritza la processó dels antics legionaris a St. Lluís

Legionaris a PLF durant la processó de fa un any
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori ha enviat una carta a l’Associació de Veïns de St Lluís, l’entitat que pretenia repetir la processó de l’any passat amb la presència dels Antics Legionaris de BCN. En aquesta missiva asseguren que desestimen l’activitat per diferents motius. D’entrada per que no compta amb el consentiment  del rector del poble, i també per les queixes rebudes per la celebració de l’any passat per la presència dels antics militars, que no pertanyen a cap entitat local. La carta explica que la negativa  vol evitar ferir sensibilitats per la presència de legionaris desfilant pels carrers del barri.També justifiquen la negativa per les afectacions del trànsit que comportaria la processó. L’alcalde de PLF Valentí Agustí considera que a Catalunya no hi ha tradició de vincular l’exèrcit i la religió en Setmana Santa i que els legionaris no són uns “passos” locals i  que a més el rector local no ho veia amb bons ulls.

Legionaris desfilant a Badia del Vallès l'any passat. Foto: Nació Digital
Legionaris desfilant a Badia del Vallès l’any passat.Foto: Nació Digital

Agustí es va reunir la setmana passada amb la presidenta de l’Associació de Veïns de St. Lluís, Margarita Fernández, per tractar la negativa a l’activitat. Segons Fernández, l’alcalde li hauria explicat que els legionaris no són un cos que agradi al municipi. Segons explica la presidenta, tot i no compartir la decisió de l’Ajuntament, si acatarà la negativa i l’Associació de Veïns ja no organitzarà aquesta processó. Tot i això Fernández avisa que hi ha un grup de veïns a qui la negativa consistorial no ha agradat i que volen tirar endavant la processó amb els legionaris.

L’activitat ja estava anunciada amb cartells, que de moment no es retiraran. Si finalment no es fa la processó amb els legionaris, l’associació de veïns publicarà la carta enviada pel consistori pel coneixement dels veïns.

L’any passat va ser el primer que l’entitat va organitzar aquesta activitat de Setmana Santa, una processó que també ha estat desautoritzada en pobles com Mataró o St Pere de Ribas en els últims anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics