URGENT

Xerrada informativa a Tordera sobre la reforma fiscal que afecta les entitats

Compartiu aquesta història

La sessió tindrà lloc el proper dimarts a la Biblioteca del municipi torderenc i anirà a càrrec de Llorenç Maristany, economista i assessor fiscal de Maristany i Osés, s’iniciarà a les 19h i està previst que tingui una durada d’un parell d’hores amb l’exposició i la resolució de dubtes que les entitats puguin plantejar.

L’aprovació de la Llei 27 de l’Impost de Societats i la seva posterior modificació parcial impliquen un canvi en les obligacions fiscals i documentals de les entitats sense ànim de lucre. Segons aquesta llei, les condicions que les entitats hauran de complir per no presentar la declaració de l’Impost de Societat són que els seus ingressos no superin els 50.000 € anuals, i que tots els ingressos que no siguin quotes de socis, subvencions i donatius estiguin sotmesos a retenció i no superin els 2.000 € anuals.

Malgrat les modificacions dels alguns aspectes i obligacions de la llei per part del Govern, la nova fiscalitat suposarà noves formes de treball i organització per part de les entitats.

Molts municipis, entre ells PLF, Malgrat de Mar o Calella, han organitzat ja xerrades d’aquesta mena, ja que moltes de les associacions no saben com han de gestionar aquesta nova llei, quina documentació necessitaran, etcètera. De fet, diversos ajuntaments han aprovat mocions de suport per la simplificació de les obligacions tributàries per les entitats sense ànim de lucre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics