Més socorristes a les platges de Blanes, on ja s’han fet cap a 200 assistències

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des de principis de juliol el servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme de Protecció Civil creix en nombre d’efectius, amb la incorporació de vuit noves persones, amb les que finalment, el cos arriba a les 22 persones que treballaran tota la temporada de platges, fins el 13 de setembre,

Des del 13 de juny, moment en què es va engegar aquest servei i fins a finals de juny, s’han dut a terme un total de 164 assistències. La majoria d’elles, 102, a Cala Bona, mentre que a la platja del centre de la població se n’hi ha registrat 35.

La major part han estat casos relacionats amb talls produïts a les roques, així com per extreure punxes de garota. També s’ha hagut de tractar alguna persona per casos d’insolació o marejos, i molt poques incidències relacionades amb la presència de meduses que en altres anys havia generat el major nombre de serveis.

Aquests darrers dies, coincidint amb l’etapa més forta de l’onada de calor de finals de juny, s’han incrementat les patrulles a peu dels socorristes arreu de les platges per estar especialment atents a possibles casos d’insolacions o marejos.

D’altra banda, les platges de Blanes estan considerades Cardioprotegides, ja que tenen fins a 6 desfibril·ladors automàtics que serveixen per poder actuar ràpidament en cas que algun banyista pateixi un infart.

A banda d’aquests desfibril·ladors mòbils, també n’hi ha 5 de fixes, situats a les columnes situades molt a la vora de la platja on els podrien necessitar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics