La Guàrdia Civil escorcolla l’ajuntament de Lloret pel pagament de comissions del 3% a CDC

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Poc abans de 2/4 d’11 del matí agents de la Guàrdia Civil s’han personat a l’ajuntament lloretenc. Dos dels agents s’han quedat a la porta de l’edifici consistorial per impedir l’entrada a tothom mentre s’efectuava l’escorcoll.

Concretament sol·licitaven una còpia d’un expedient de l’any 2009 referent al projecte d’ordenació del parc urbà de Can Xardó. Les obres, finançades pel pla d’ajudes del Fons Estat d’Inversió Local del govern de Zapatero, van costar més d’1,7 milions d’euros (1.787.400,40€) i va executar-les fa sis anys l’empresa Teyco i Buch.

En principi, els agents no han sol·licitat cap altre expedient i han marxat un cop han obtingut la informació que buscaven a l’arxiu municipal. L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha lamentat que hagin conegut l’operació a través dels mitjans de comunicació.

La visita de la Guàrdia Civil al consistori s’emmarca dins dels múltiples escorcolls que es porten a terme des de primera hora d’aquest divendres a la fundació de CDC, i a altres ajuntaments catalans com Figueres, Sant Celoni i Sant Cugat del Vallès, dins de la segona fase de l’operació ‘Petrum’, que investiga el pagament de comissions del 3% des de la constructora Teyco a CDC.

El cas està sota secret de sumari i la investigació la porta el jutjat d’instrucció número 1 d’El Vendrell i la Fiscalia Anticorrupció.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics