La Generalitat ajorna les obres de perllongament de l’autopista fins a finals d’any

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, havia anunciat que els treballs començarien aquest mes de setembre, però ara la conselleria ho ajorna fins a finals d’aquest any.

El departament ha manifestat que aquest retard es deu a un procés d’explicació del projecte que s’ha fet als ajuntaments per evitar el rebuig veïnal que s’ha produït des de l’anunci del projecte.

I és que el prolongament de la carretera C-32 ha motivat una oposició social canalitzada a través de la plataforma Aturem la C-32, que està en desacord amb el projecte ja que considera que els beneficis que pot aportar l’ampliació de la infraestructura no compensen la destrucció de territori per on ha de passar.

Just el cap de setmana, com ja us informàvem dilluns, la plataforma  va fer públic un estudi que assegura que del total de vehicles que circulen fins a Lloret de Mar des de la sortida de l’autopista i per la carretera de Blanes, només el 14,5% serien potencials usuaris del tram d’autopista que es vol ampliar.
Com a solució, la plataforma defensa el desdoblament de les carreteres actuals. El cost d’aquesta proposta, d’acord amb un informe de Territori i Sostenibilitat seria de 50  milions d’euros, un 30% més econòmica que la prolongació que preveu el govern català a través d’Abertis.

Aquesta és una de les diferencies. El desdoblament proposat per la Plataforma l’hauria de pagar la Generalitat, mentre que el perllongament de l’autopista va a càrrec de la concessionària Abertis.
Des de la plataforma s’insisteix que l’ampliació de 6,5 quilòmetres de l’autopista és per resoldre una problemàtica de circulació que només es dóna alguns caps de setmana i els mesos d’estiu.

La Generalitat, però, preveu que la nova C-32 arribi a captar fins a 9.600 vehicles diaris, alleugerint d’aquesta manera el trànsit que congestiona les carreteres locals. Un cop entri en servei, l’autopista hauria de permetre cobrir el trajecte entre els dos municipis en cinc minuts, reduint fins a cinc vegades el temps que es triga ara.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics