Junts X Sí guanya a PLF amb un 37.6% dels vots

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La coalició sobiranista no va tenir rival a PLF i es va imposar a la majoria de meses del municipi. En total van aconseguir 1.958 vots, 800 vots més que el segon partit més votat, que en aquest cas va ser Ciutadans. D’aquesta manera el nostre municipi segueix el mateix esquema que les poblacions veïnes on també s’ha imposat la formació liderada per Raül Romeva. La fórmula CDC+ERC+societat civil sembla haver convençut a casa nostra, ja que presentats sota el paraigües de Junts Pel Sí han obtingut un centenar més de vots que els que van rebre anteriorment CiU i ERC per separat. Si bé la comparació no pot ser precisa, sí és orientativa.

ELECCIONS PLF

JxS va ser la força més votada en 9 de les 10 meses electorals que hi havia distribuïdes pels tres col·legis electorals (Sant Genís, Sant Lluís i Ferreries). L’excepció la trobem en una de les meses ubicades a El Forroll, al barri Sant Lluís. Tot i això, els resultats globals del col·legi situen Ciutadans com a primera força al veïnat de Sant Lluís, amb una diferència de 17 vots (300 C’s i 283 JxS). Un centenar de vots menys va obtenir el PSC, que es va quedar amb 188 al barri de St Lluís.

En el global palafollenc, Ciutadans va obtenir 1.122 vots, és a dir, el 21,5% dels vots emesos durant el dia d’ahir. La tercera força més votada va ser el PSC, amb un 12,4% de vots, concretament 647, un centenar menys que les passades eleccions. El PP va perdre uns 130 vots respecte els últims comicis catalans, celebrats l’any 2012.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics