Ja és obert el període de crema en terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El període és actiu des del 16 d’octubre i s’allargarà fins el 14 de març. Per tal de fer una crema, però, cal demanar un permís especial, que es gestiona a través de l’Ajuntament de Palafolls, que el tramitarà a l’oficina comarcal del Departament d’Agricultura.

Les comunicacions de crema tramitades tindran una durada màxima d’una setmana. És a dir que quan es rebi el permís per fer una crema en un terreny, s’haurà de du a terme en un màxim de set dies. A més a més, només es pot fer aquesta activitat en unes hores determinades, del 8 del mati fins a 18h de la tarda. En el moment de la crema, la persona que l’ha faci ha de du a sobre el justificant de la sol·licitud.

Per tal de fer el tràmit cal lliurar una sol·licitud a l’Ajuntament, com dèiem, però també hi ha la opció de donar-lo directament a l’oficina Comarcal del Maresme, al Departament d’Agricultura.

A l’hora de fer la crema s’ha de seguir un seguit de normes. La zona ha d’estar neta en un radi de tres metres i mig, l’activitat no es pot realitzar a menys de 10 metres d’arbres de 60cm de circumferència i 1,20 d’alçada i la flama no pot superar els 3 metres. Per últim, no es pot abandonar la zona fins que el foc no s’hagi extingit per complert

A l’estiu es prohibeix fer cremes per evitar incendis forestals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics