Les escoles de PLF demanen més policia a les hores punta

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Prop d’un miler d’alumnes estudien entre els dos centres de primària de PLF, Mas Prats i Ferreries, situades una al costat de l’altra. Això fa que, a les hores d’entrada i sortida dels alumnes, els accessos a la zona tinguin situacions de caos, sobretot en dies de pluja.

Un caos que posa en perill la seguretat dels propis alumnes, ja que, sovint, l’aglomeració de vehicles malestacionats i autocars col·lapsi els camins segurs pels nens i nenes, que al final acaben passant per on poden.

Fa temps que les escoles i les ampes reclamen solucions als problemes de mobilitat i de seguretat viària. Les receptes són diferents, però coincideixen en reclamar més presència policial per garantir la seguretat dels alumnes.

Rebeca Gómez, directora del Mas Prats explica quina és la situació en la que es troben habitualment a les portes de l’escola, en el vial que separa les dues escoles. Apunta a problemes d’incivisme i considera ue es podria solucionar amb més agents controlant el trànsit i els passos de vianants.

L’Ampa d’aquesta escola, però, aposta pel tancament total  del vial entre els dos centres a les hores d’entrada i sortida dels alumnes

Núria Vidal, cap d’estudis de Les Ferreries qualifica d’horrorosa la situació de la mobilitat a la zona escolar. Coincideix amb la necessitat de més policia, però també apunta altres solucions com ara el tancament parcial de la zona escolar en les hores punta.

L’Ángela Martínez, responsable de l’AMPA de les Ferreries, també creu que calen més agents de policia per garantir la seguretat, tot i que és conscient de la manca d’efectius.

Actualment la Policia Local s’encarrega de controlar el principal pas de vianants, normalment amb dos agents.

Des de l’Ajuntament s’han explorat diferents solucions. Al 2012 es va tancar l’accés a l’escola de Mas Prats durant les hores d’entrada i sortida dels alumnes, en una prova pilot que va provocar una forta polèmica sobretot per la manca d’informació prèvia. També s’ha intentat incentivar, sense gaire èxit, que els alumnes vagin a peu a les escoles, evitant agafar cotxes particulars.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics