URGENT

Palafolls és el 5é poble del Maresme amb la renda familiar més baixa

Compartiu aquesta història

Això és el que diuen les dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, corresponents a l’any 2012. De fet, la renda anual mitjana dels palafollencs és de 15 mil€, la 5a més baixa de la comarca. Les dades són del 2012, ja que es publiquen amb cert retard per la durada de l’estudi.

Rendes al Maresme. Font: ccmaresme
Rendes al Maresme. Font: ccmaresme

De fet aquesta renda ha caigut un 2% respecte un any abans, el 2011. El que mesura aquest estudi és la quantitat  d’ingressos dels que disposen els palafollencs per al consum o l’estalvi. De totes maneres, la xifra no depèn només dels ingressos provinents del treball o les prestacions socials, sinó que també computen els impostos de l’administració.

La majoria dels recursos dels palafollencs arriba de la remuneració d’assalariats, en un 59%, seguit de l’excedent brut d’explotació, en un 25%.

El municipi amb una major renda per càpita és Teià, amb 21.500€. Aquest municipi no només és el de major renda familiar del Maresme, també ho és de Catalunya. De fet el Maresme ha colocat 4 pobles entre els 10 amb major renda per capita del país, amb Cabrils, Tiana i Premià de Dalt.

Tot i això, dins la nostra comarca, el nord del Maresme és de lluny la zona amb pitjor renda familiar per càpita.

De fet Palafolls, Calella, Tordera, Malgrat i Pineda, són, per aquest ordre, els pobles amb la renda més baixa entre els 15 mil i els 14 mil. Pineda a més, és el poble on més pes té les prestacions socials. 1 de cada 4 € de la renda familiar ve de prestacions socials.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics